onsdag 1 september 2010

Huvudvärk


Många tankar far i mitt huvud för tillfället. Spänning och förtvivlan blandas inför den 19:e. Jag hoppas att vi får se ett slut på egoismen och att människor inser att om alla ser sig som en del av helheten och hjälps åt. Gör vi detta så försvinner många av problemen i dagens samhälle.

Det gäller att bryta gränser och barriärer, såväl kulturellt men också socialt.
Människor delar in sig i grupper och gör skilnad på vi och dem, klart att detta skapar motstridigheter. Receptet på ett gott samhälle innehåller respekt, omtanke, hjälpsamhet och förståelse. Girighet, kategoriserande och brist på omtanke ser jag som några av våra största samhällsbekymmer

Om vi lever efter grundtanken att vi ska slå sig fram i livet kommer hela samhällsstrukturer falla och människor fara illa. Vi kommer inte framåt genom att slå på de svaga, tvärtom. Vårt välstånd idag bygger på att vi under 1900-talet kämpat tillsammans för att bygga upp en välfärd för alla oavsett bakgrund, plånbok och status. Låt oss slå vakt om detta och kämpa för ett samhälle där alla har samma möjlighet att utvecklas och förverkliga sina drömmar.

Det handlar om frihet på lika vilkor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar